Het Savarijn 2006-2011

Opdracht: Diverse onderdelen van het interieur zijn aan vervanging toe. De sfeer en uitstraling van het restaurant moeten behouden blijven.

Oplossing: Het interieur is fasen vernieuwd. Ook de akoestiek en verlichting zijn, op mijn advies, verbeterd. Vernieuwing smaakt naar meer; aansluitend is ook het terras opgefrist.

Aanpak: Om de huidige uitstraling zoveel mogelijk te behouden, heb ik ervoor de stoelen te behouden en opnieuw te stofferen. De tafels zijn voorzien van nieuwe maatwerkbladen. Door de verschillende motieven en vormen kunnen meerdere tafels aan elkaar geschakeld worden om andere opstellingen te maken. Het tapijt en de raamafwerking is afgestemd op het nieuwe kleurgebruik in bruin en ijsblauwtinten, gecombineerd met kersenhout en oranje. Raamfolie, waarin accenten van het logo zijn verwerkt, zorgt voor de benodigde privacy. Door toepassing van verlichtingsarmaturen Wave is de verlichting ook een vorm van kunst in de hoge plafonds van het monumentale pand geworden. De minimalistische verlichting boven de bar is en subtiele tegenhanger. Het terras is opnieuw voorzien van glasschermen met dezelfde accenten uit het logo als in het toegepaste raamfolie. De bestaande plantenbakken zijn afgewerkt met zink en er is een compleet op maat gemaakte zonwering aangebracht. Uitgevoerd in verschillende kleuren driehoeken, deze zijn opgespannen en overlappend op elkaar aan de gevel bevestigd. Het geheel geeft het restaurant een opvallende uitstraling vanaf de straatzijde. Het terras heeft de sfeer van een intieme stadstuin.