Kikkert & Smit, Den Helder 2011

Opdracht: Ontwerp een interieur voor een nieuwe optiekwinkel in een nieuw te bouwen winkelcentrum.

Oplossing: De ruimte bestaat uit een casco winkelruimte met diverse constructieve obstakels. Ook heeft de ruimte aan één lange zijde een glaswand. Dit heeft tot een verrassende indeling geleid.

Aanpak: Bij het invullen van de ruimten zijn twee schuine wanden geplaatst met hierin twee sparingen. Daarachter zijn de ondergeschikte ruimtes geplaatst. In één sparing is een terug liggend glaskozijn geplaatst, de andere sparing dient als bespreekruimte. Doordat de schuine wanden naar buiten zijn gericht, zijn ze ook beter zichtbaar vanaf de straat. In het ontwerp komt het logo van Kikkert & Smit op diverse plekken terug, waaronder in de balie en de wandafwerking in de bespreekruimte. Voor het meubilair heb ik een aantal verrassende elementen bedacht, waaronder een plantenbal met bergruimte en verrijdbare etalage-elementen.

 
1234567