Driesser Optiek, Hilvarenbeek 2010

Opdracht: De eigenaren van de overgenomen optiek willen het gedateerde interieur van de winkelruimte volledig vernieuwen. In de nieuwe indeling moeten 2 oogmeetruimtes en de zonnebrillen en correctie gedeelte gecreŽerd worden.

Oplossing: Ik heb een ontwerp gemaakt waarbij er een duidelijke scheiding in kleur en materiaal gemaakt is tussen de correctie en zonnebrillen. In de achtergelegen ruimtes zijn de refractieruimte, kantoor en werkplaats gesitueerd waarbij er goed contact met de winkel is.

Aanpak: Door de duidelijk verdeling in gebruik van de winkel is er een bijpassende uitstraling en gevoel gecreŽerd. Zo is en bij de zijde van de zonnebrillen een kiezelstenen vloer gebruikt en zijn de panelen tegen de wand en van zand. Aan de zijde van de correctie monturen is er een tapijt aangebracht en worden de panelen vanuit de zijkant aangelicht. Alle vrijstaande interieur onderdelen ook die van de etalage zijn vrij te verplaatsen waardoor de winkel vrij in te delen is.

 
12345678