Camps Optiek, Boxmeer 2010

Opdracht: De nieuwe eigenaar van een onlangs aangekochte opticien wil het interieur van de winkelruimte volledig vernieuwen voordat de zaak geopend wordt.

Oplossing: Ik heb een ontwerp gemaakt dat de routing van de bestaande winkel verbetert en het verkoop vloeroppervlak vergroot; hierdoor kunnen aanzienlijk meer monturen gepresenteerd worden.

Aanpak: Bij deze verbouwing lag het voor de hand ook de refractieruimte en werkplaats, die niet direct in het zicht van de winkel liggen, mee te nemen. Op deze manier wordt de sfeer en het materiaalgebruik in alle vertrekken een eenheid. Het kleurgebruik heb ik volledig afgestemd op het logo. Bijzonder is het effect van de meubels in de etalage. Het lijkt alsof deze door de glazen pui heen steken. Voordeel van dit ontwerp is dat de etalage de inkijk naar de winkel niet belemmert. Bovendien bieden de etalagemeubels extra bergruimte voor voorraad.

 
12345678